Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Goh Jin Wei bakal ketuai skuad Malaysia di Kejohanan Badminton Remaja Dunia 2018

Pemain perseorangan wanita negara, Goh Jin Wei akan mengetuai senarai 11 pemain skuad remaja negara bagi menyertai Kejohanan Badminton Remaja Dunia di Markham, Ontario, Kanada pada November depan.
Selain Goh Jin Wei, BAM turut menyenaraikan juara remaja Terbuka Malaysia, Pearly Tan-Toh Ee Wei; pemenang gangsa remaja Asia 2017, Ng Tze Yong selain Eoon Qi Xuan, Chia Wei Jie dan naib juara Sukan Malaysia (SUKMA) 2018, Aidil Sholeh Ali Sadikin.

Ketua jurulatih remaja negara, Kwan Yoke Meng berkata, pemain yang disenaraikan adalah pemain bawah 18 tahun terbaik dimiliki Malaysia ketika ini.

“Aidil sememangnya berhak untuk berada dalam pasukan, dia bermain dengan baik dan membuktikannya ketika sesi pemilihan apabila menang semua empat perlawanan dan hanya tewas satu perlawanan kepada perseorangan lelaki utama, Tze Yong.

“Saya harap pasukan kita mampu memenangi pingat pada kejohanan kali ini dan mengulangi pencapaian tahun lalu apabila mara ke final berpasukan campuran.

“Saya tidak mahu meletakkan tekanan kepada Jin Wei tetapi dia sudah mempunyai pengalaman luas di peringkat senior dan saya berharap dia mampu meraih emas untuk pasukan,” kata Yoke Meng.

Senarai pemain Ke Kejohanan Remaja Dunia 2018

Lelaki

Ng Tze Yong

Aidil Sholeh Ali Sadikin

Choong Hon Jian

Lwi Sheng Hao

Yap Roy King

Chia Wei Jie

Chua Yue Chern

Wanita

Goh Jin Wei

Pearly Tan

Toh Ee Wei

Eoon Qi Xuan

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)