Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Faktor usia dan permit penghalang Safee dan Safiq menyarung jersi Cardiff City

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Nampaknya setelah senyap perihal Cardiff City akhirnya kedudukan pemain negara Safee Sali dan Safiq Rahim terjawab. Walaupun persembahan mereka menambat hati jurulatih Malky Mackay sepanjang latihan namun faktor usia dan permit menghalang usaha mereka untuk menembusi Liga Inggeris. Angan-angan untuk melihat pemain Malaysia mewakili kelab Inggeris pada musim ini telah terkubur tapi itu bukanlah penamatnya. Mungkin ada pemain-pemain muda lain yang boleh menunjukkan bakat di sana.
Memang agak sukar untuk mereka mendapat peluang di Inggeris dengan syarat ketat yang dikenakan. Tapi diharap mereka tidak berputus asa dan mencuba liga yang lain. Kalau gossip terbaru mengenai Safee Sali dilamar oleh 3 kelab ternama Eropah benar, tak mustahil Safiq Rahim juga akan diintai oleh kelab lain.
Semoga masa depan mereka untuk beraksi di luar negara dapat dicapai sekaligus meningkatkan prestasi pasukan kebangsaan. Mungkin pemain seperti Khairul Fahmi, Mohd Fadhli Sas dan Mohd Nadzmi Faiz boleh mengintai peluang di luar negara…

Image Hosting

Image Hosting

Sumber Berita : Kosmo
Sekian..

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)