Daftar Tabung Haji

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Pada hari Jumaat yang lepas kakitangan Lembaga Tabung Haji telah datang ke Seri Negeri, Ayer Keroh untuk melakukan promosi terhadap simpanan untuk persediaan menunaikan haji ..Nampaknya disebabkan beberapa perkara yang tak dapat dielakkan saya tidak mendengar penerangan.. Walaubagaimanapun sempat mengambil borang untuk mendaftar..

Ini adalah borang yang perlu diisi..
Borang Tabung Haji

Borang

Mungkin ramai dari anda yang telah memiliki akaun dalam Tabung Haji.. Sebenarnya saya pernah memiliki akaun sebelum ini ketika umur belasan tahun tapi disebabkan oleh ketidakaktifan menyebabkan wang tersebut telah dilupuskan.. Ye lah kalau ikut aktanya, akaun yang tidak aktif selama 7 tahun atau lebih maka Tabung Haji berhak menguruskan akaun pendeposit dengan sewajarnya.. Maksudnya duit tu hanguslah.. Takpelah.. Memang itu salah saya kerana bertangguh-tangguh nak menukar dari akaun budak-budak ke akaun dewasa.. Almaklumlah masa tu tak berapa pandai nak uruskan benda-benda ni semua.. Tu yang terbengkalai..

Walaubagaimanapun rasanya masih tidak terlambat untuk mendaftar akaun baru Tabung Haji.. Nampaknya saya perlu melakukan perancangan yang teliti.. Diharap saya berjaya ke Mekah sebelum umur 50 tahun melalui simpanan dalam akaun tabung haji..

Bagaimana pula dengan anda?? Pasti akaun anda dalam tabung haji telah banyakkan…

Anda juga boleh melakukan deposit ke dalam Tabung Haji secara online melalui.. Klik untuk panduan.

p/s :- Saya juga berharap agar impian ibu saya untuk ke Mekah berjaya dilaksanakan… Almaklumlah umur beliau telah 60 tahun.. Harap-harap projek-projek saya dapat membantu beliau. AMIN..

This article has 8 Comments

  1. minimum deposit utk dewasa rm 10.00, untuk kanak2 rm 2.00

    harap jawapan saya dpt membantu anna.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *