Assalamualaikum dan salam sejahtera semua…

Anda pernah bekerja di bawah orang? Pasti ketua anda yang dinamakan boss itu mempunyai pelbagai karenahkan?.. Saya pernah bekerja dengan 7 boss .. Masing-masing mempunyai karektor yang tersendiri seperti :-
boss

a) Mr A –> beliau ni memang boss hentam keromo.. Tapi senang dibawa berbincang dan bertanggungjawab.. Kalau tak paham takde risau-risau nak tanya dia..

b) Mr B –> Tak dapat nak nilaikan sangat sebab sempat 3 bulan sahaja.. ITupun masa tu saya bertugas di luar dari pejabat…

c) Mr C –> boss ni agak garang.. Sukar menerima pendapat orang dan old skool . Jarang tersenyum tapi tak kedekut.. Kalau ada keje OT selamba je bagi duit suruh beli nasi beriani.. Sekarang ni dah pencen …

d) Mr D –> beliau ni ok tapi ada beberapa perkara yang kurang disukai terutama dari segi percakapannya..

e) Mr E –> boss yang paling pening sekali.. Tidak membantu kakitangan dan merosakkan motivasi.. Asyik menyalahkan kakitangan je.
boss
f) Mr F–> boss yang paling muda antara boss di atas. Agak cool dan boleh bekerjasama tapi agak kurang beramah mesra dengan kakitangan. Tapi menjadi antara boss yang disukai oleh kakitangan.

g) Mr G-> boss yang agak cerewet tapi mudah bercampur dengan kakitangan. Mempunyai pengalaman luas dalam jabatan yang agak besar. Mempunyai motivasi untuk memajukan jabatan.Banyak benda yang diberikan kepada kakitangan.

Rasanya cukup lah info pasal boss tu.. Nanti terngumpat banyak2 tak elokkan.. Mungkin ada kawan-kawan yang berpangkat dan digelar boss oleh kakitangan bawahan,,, Memang bukan senang nak jadi boss kan.. Tapi ada beberapa perkara rasanya yang perlu diambil perhatian seperti :-

Ciri Boss yang disukai ramai

1. Bertanggungjawab.. Ini yang paling penting.. Kalau boss tapi selalu lepas mesyuarat kat kakitangan bawahan tak guna gak.. Lebih baik jadi kerani kalau takut kena marah ngan pihak pengurusan atasan.

2. Role model.. Sepatutnya seorang boss menjadi contoh kepada kakitangannya,, Tapi kalau boss pun takde disiplin.. Datang pejabat lambat tapi balik awal camne??? Cam ketam mengajar anak jalan luruskan..

3. Perlu tahu tahap ilmu.. Kadang-kadang ada boss yang tunjuk bijak tentang sesuatu perkara kepada kakitangan.. Menunjuk pandai sebenarnya akan menonjolkan kelemahan terutamanya kalau kakitangannya sebenarnya ‘diam-diam ubi’..

4. Perlu tahu situasi.. Kadangkala ada boss yang memalukan kakitangannya dengan disedari.. Perlu diingat bahawa dunia berputar seperti roda.. Sementara ada kuasa mungkin anda boleh berlagak tapi masa dah tiada apa??? Jangan terkejut orang yang dihina mungkin menjadi orang yang cukup berkuasa satu hari nanti..

5. Terlalu rapat dengan kakitangan.. Sepatutnya boss mesti ada sempadan dengan kakitangan.. Jika terlalu rapat mungkin penilaian yang dilakukan tiada keadilan.. Ye la mana mungkin sama antara kakitangan yang ber’budi’ pada boss berbanding kakitangan yang menjalankan tugas pejabat..

6. Keputusan yang tetap.. Sepanjang saya berhadapan dengan bos-bos ni kebanyak dari mereka sering membuat keputusan ‘U-turn’ yang amat menyakitkan hati.. Hari ni cakap lain esok cakap lain..

7. Tidak terlalu cerewet.. Kadangkala kecerewetan bos-bos menyebabkan sesuatu keputusan lambat dilaksanakan.. Dan yang jadi mangsa orang bawah yang akan berhadapan terus dengan pelanggan..

Okay rasanya cukuplah banyak tu.. Almaklumlah nak gi tempat jauh.. Banyak plak ideanya…Mungkin anda ada idea yang lain.. Boleh kongsi sama-sama..