Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Nampaknya dah seminggu kita menyambut Ramadhan tanpa disedari. Alhamdulillah nampaknya suasana Ramadhan masih ceria bagi kita. Dalam bulan ini pastinya banyak wang yang perlu digunakan untuk persiapan raya. Bagi kakitangan awam, bonus hari Raya amat dinanti-nantikan bagi mengurangkan beban kewangan. Setakat ini (8 Ogos 2011) hanya kerajaan Negeri Selangor yang telah membuat pengumuman bahawa kakitangan awam negeri Selangor akan mendapat bonus pertama hari Raya sebanyak RM500. (Sumber :- Twitter MB Selangor)

Walaubagaimanapun saya yakin, kakitangan awam di seluruh negeri akan mendapat bonus hari Raya ni. Cuma tak tau sebanyak mana yang diberi. Walaupun bonus hanya diberi untuk kakitangan awam pasti ramai yang akan mendapat tempiasnya terutama peniaga-peniaga. Dengan bonus yang diterima oleh kakitangan awam pastinya jualan akan menjadi lebih rancak sekaligus memantapkan ekonomi masing-masing. Apapun kita tunggu pengumuman seterusnya..

Sekian..

———————————————————————-
Pengumuman Terkini , Kerajaan memberi bonus 1/2 bulan gaji atau minima RM500 untuk kakitangan awam. Gembiralah hendaknya

p/s : Harap-harap dapatlah bonus Hari Raya ni. Dapat menampung sedikit sebanyak walaupun mungkin hari Raya tahun ni tak berjalan sangat kot..