post

Badrul Hisyam dapat tajaan Puma

Pelari muda negara, Badrul Hisyam yang pernah mengalami sedikit kontroversi berkaitan catatan rekod dalam acara 100 M di Kejohanan Sekolah-Sekolah ASEAN Brunei pada tahun lalu mendapat tajaan besar.
Beliau yang kini menjadi tumpuan untuk menjadi pelari yang bakal memecahkan rekod kebangsaan mendapat tajaan dari syarikat sukan terkenal, PUMA. Dalam satu majlis yang berlangsung di One Utama, beliau diberikan peluang melancarkan kasut keluaran terbaru PUMA, Ignite Ultimate.

badrul-hisyam-puma

Badrul yang baru berusia 19 tahun sudah secara konsisten melakukan catatan terbaik dalam acara disertai.Beliau yang kini sedang giat menjalani latihan bertekad untuk memecahkan rekod 100 m di Terbuka Pahang yang akan berlangsung pada bulan Mac ini.
Selain itu, SUKMA 2017 serta SUKAN SEA 2017 menjadi antara kejohanan utama yang berada dalam pelan beliau. Badrul juga telah menetapkan sasaran untuk beraksi di Sukan Olimpik 2020 di Jepun selepas kali terakhir pelari pecut negara beraksi di pentas Olimpik adalah Nazmizan Muhamad pada tahun 2004 di Athens, Greece.

Semoga perjanjian beliau dengan PUMA dapat melonjakkan lagi prestasi beliau di peringkat antarabangsa.
// Bila agaknya, ligakampung.com nak dapat sponsor dengan PUMA ni, teringin juga nak pakai kasut jogging brand ‘PUMA’ ni.

Please follow and like us:
error0

3 thoughts on “Badrul Hisyam dapat tajaan Puma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.