Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Azizulhasni raih emas Kejohanan Trek Grand Prix Asia Tenggara 2018

NILAI – Jaguh berbasikal trek negara, Mohd. Azizulhasni Awang berjaya menebus kekecewaan meraih gangsa di Sukan Asia 2018 Jakarta-Palembang apabila merangkul pingat emas dalam acara keirin pada Kejohanan Trek Grand Prix Asia Tenggara 2018 di Veldrom Nasional di sini hari ini.

Lebih manis, kejayaan juara dunia keirin 2017 itu turut menyaksikan dendamnya terhadap pemenang pingat emas keirin Sukan Asia 2018 dari Thailand, Jai Angsuthasawit terbalas selepas pelumba muda itu menamatkan saingan final di kedudukan kelima.

Bagaimanapun, ketika ditemui pemberita selepas tamat perlumbaan, Mohd Azizulhasni yang terkenal dengan jolokan ‘The Pocket Rocketman’, mengakui tidak memikirkan soal membalas dendam sebaliknya hanya fokus dalam usahanya mempertingkatkan prestasi menjelang Sukan Olimpik Tokyo 2020.

“Saya turun berlumba pada kejohanan ini tanpa fokus untuk menebus kekalahan atau apa sahaja yang telah berlaku di Sukan Asia. Episod di sana (Jakarta) sudah habis.

“Biasalah dalam perlumbaan boleh ada kesilapan dan ada ketika kita tidak bernasib baik jadi semua itu sudah dinilai dan kini masa untuk perbaiki segala kelemahan tersebut dan fokus terhadap misi membawa pulang pingat emas di Sukan Olimpik Tokyo 2020,” katanya. – Bernama

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)