Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Atlet lompat tinggi layak ke Olimpik

Wakil Malaysia dalam acara Olahraga di Olimpik bertambah. Atlet lompat tinggi negara, Nauraj Singh berjaya mengapai impian ke Sukan Olimpik Rio de Janeiro selepas berjaya memecahkan rekod kebangsaan di Kejohanan Olahraga Terbuka Singapura dengan lompatan setinggi 2.29 meter itu.
Catatan yang dilakukan di Stadium Nasional, Singapura itu memastikan rekod lama yang dihasilkan oleh Lee Hup Wei dengan ketinggian 2.27 meter dipadamkan. Kejayaan memecahkan rekod itu sekaligus memberikan tiket merit kepada beliau untuk beraksi dalam kejohanan terulung ini.

Olahraga berusia 24 tahun itu berjaya memenangi pingat emas dalam Kejohanan Terbuka Singapura diikuti oleh seorang lagi wakil Malaysia, Noor Shafie Mohamed yang mencatat mata 2.09m. Peserta dari Myanmar mendapat pingat gangsa dengan keputusan 2.03.
Nauraj memulakan langkah dengan melepasi 2.09m, 2.13m, 2.17m, 2.20m, 2.23m,2.26 dan seterusnya 2.29m.

nauraj-sing

Beliau yang baru sahaja pulang dari Australia pada 17 April lalu kini berlatih tanpa jurulatih selepas jurulatih asalnya, Alim Ahmejanov telah pulang ke Uzbekistan.
Nauraj juga akan meminta Majlis Sukan Negara (MSN) dan MAF untuk membantu beliau menjalani latihan di Australia untuk persediaan di Olimpik Rio.

nauraj-singh-record

// Krew Ligakampung.com mengucapkan tahniah kepada Nauraj dan semoga mampu memberikan aksi terbaik di Olimpik dan meneruskan pelapis dalam acara lompat tinggi ini yang memang sering menghasilkan jagoan di peringkat antarabangsa.

Please follow and like us:
error0

One thought on “Atlet lompat tinggi layak ke Olimpik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)