Apa itu Stereotype?

11 Responses

  1. rohaizad says:

    Ermmm.. aku setuju.
    Sebab tulah aku menyampah dengan filem Melayu yang “sengal”.

    Reply

  2. abdusfauzi says:

    betul tu.. movie melayu / drama banyak yang sedih-sedih je.. kurang yang mampu buat cerita bermotivasi.. macam Forest Gump, and banyak lagi.. hurm.. asyik-asyik, ko awek aku, aku bapak ko, ko anak luar nikah aku, pastu nangis-nangis, then benci-benci.. dendam-dendam.. tu je.. aduhai..

    Reply

    PENSYARAH MASKULIN Reply:

    JGN DIKUTUK FILEM MELAYU, KERANA IANYA MELAMBANGKAN INTERCULTURE DAN KESANTUNAN BUDAYA MELAYU.

    Reply

  3. aeropama dot com says:

    tensen bile digasak pertanyaan kahwin ni. husssss…

    ps: part stereotype dlm drama melayu, mesti ade adegan makan pastu berbual-bual akhirnya makan tak habis sbb masa berbual-bual tu berlaku pertelingkahan

    Reply

  4. affuan says:

    sebab itu lah aku tidak tengok cerita melayu. :p

    Reply

  5. Kujie says:

    stereotype tu mcm perbuatan illegal , kalau tak ikut mcm melanggar kesopanan dan etika dan selalunya lebih kepada prejudice

    Reply

  6. smaelz says:

    filem melayu yg terpilih je aku tgk.. aku lebey suka tgk citer jepon or korea.. Some people igt drama korea ngan filem korea sama storyboardnya. sebenarnya x.. ada setengah2 filem korea ada adegan sx yg mengalahkan hollywood.. x caya? try google nih, The Sweet Sex and Love

    Reply

  7. zuhairy says:

    yang aku faham pasal istilah ni adalah persepsi dalam permikiran kita tentang sesuatu perkara yang membuatkan kita terikut-ikut dengan persepsi tu..

    Reply

  8. megat says:

    tukarlah kepada monotype wakaka.

    dah memang itulah budaya orang kita secara keseluruhan. melainkan semua orang kita telah memiliki kemudahan online di rumah masing-masing mungkin boleh ubah persepsi mereka dari kebolehan stereotype mereka.

    bagi golongan seperti kita sudah didedahkan dengan pelbagai aktiviti sihat mahupun tidak sihat di internet (dah canggih la kiranya huhu).

    tengok blog aku sebagai contoh. blog yang berlandaskan dari sikap stereotype masyarakat kita, masih mampu menarik trafik. itulah buktinya orang kita masih stereotype! huhu

    Reply

  9. dauz says:

    Payah nak cakap semua tu subjektif..
    Ada yang mempunyai pandangan trersendiri..
    dah subjektif takda jawapan salah or betul cuma terpulang kepada kebetulan kepemikiran sahaja :)

    Reply

  10. raja yoomi says:

    sometime stereotype membawa kepada positif, tapi kebiasaan nye membawa kepada negetif

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

35,632 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge