Antara MyVi dan Saga

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Nampaknya hari ini saya bersama adik beradik ke kedai kereta. Ye lah semenjak pengumuman tentang voucher RM5,000 bagi kereta lama, saya juga tidak terkecuali teruja tentangnya. Dan abang saya juga telah bersetuju untuk melupuskan Proton Iswara bagi menjadikan ianya sebagai deposit pembayaran kereta.

Setelah melawat dan mendapat penerangan dari wakil penjual nampaknya pilihan adalah MyVi dan Proton BLM. Kedua-dua ada kelebihan masing-masing. . Berdasarkan penerangan bayaran bulanan bagi MyVi dalam lingkungan RM460 manakala BLM pula sekitar RM420. Memang agak berbeza. Namun imej Proton yang agak negatif memberi kesan dalam diri ini..

Mungkin anda ada pendapat yang boleh membantu.
Photobucket
Adakah MyVi seperti ini akan menjadi pilihan si ZOol??

—————————————————————
Komen ditutup sebab dah setahun keputusan telah pun dibuat. Tapi anda masih boleh membaca nya lagi

This article has 82 Comments

  1. lain kali ko belasah ajer mamat tu….. proton new part especially power window kalau digantikan biasanya takkan rosak lagi…

  2. oooooo…… lijah….
    oklah tu…. tp kalau terjadi plk kat ku punya honda city tu…. kalau pomen cakap kat ko “bad luck ” ko terajang jer dia….. maner ader istilah bad luck….. bagi aku…. pomen tu yg tak reti repair…

  3. Salam..
    Tumpang lalu….
    Tgh ronda2 cari info saga&myvi trjumpa blog ni.
    Best gak dpt baca komen2 korang ni..:-)
    Sb aku tgh fikir2 nk ambik saga or myvi…guna utk g keja je & hujg mgu balik kg dlm 2jam prjalanan..

  4. aku setuju pasal BLM M-Line manual bini aku bleh cecah 195kmj
    tapi e2 lum pun cecah red line dan dengan muatan barang serta 3 orang dewasa
    sayang oo nk cecah Red Line

    Myvi abg aku manual jaz bleh g 150kmj je.
    sampai skrang abg aku menyesal xamik proton

    aku bukan nk kondem perodua
    tapi aku mmg xminat kat perodua
    skang nie tengah kumpul duit tgu proton kuar campro turbo
    ye la kan
    saga BLM 1.3 campro IAFM pn dah cecah 195kmj tanpa cecah red line
    apatah lagi kalu campro cps turbo 1.6/2.0
    mau kot bye2 kat EVO IX@ Fairlady

    terengat aku bila orang cakap savvy dah sama level mini cooper di thai

    proton putra dah sama level dengan subaru di eropah

    kalu xcaya
    tgk youtube

    campro=spek eropah(lotus)
    daihatsu = spek jepun

    kita nie bukannya selamanya bujang
    dah kawen pasti ade anak
    bila dah ade ank bini
    barang jadi banyak
    kalu kete elok lagi
    xkan nk up grade pada MPV
    so amik la sedan dari compact car

    suka kete sedan
    pasal aku nie xsuka
    bergaya ngan kete
    aku suka sbk & 4×4 je hehe..

    nk beli kete jepun
    jepun jajah malaya
    nk beli kete eropah
    british sama mcm jepun
    nk beli kete USA
    rasa macam naik lori je time ec minyak
    nk beli kete malaysia
    banyak sangat yang tukang kondem
    nk beli kete india
    jaz ade jenama tata
    nk beli kete china
    rasa macam xselamat
    nk beli kete korea/taiwan
    nty jadi mcm kete naza

    tepuk poket
    tanya duit

    lady gugu Reply:

    sy x yakin la ngan enjin campro tu..
    kalo skadar nak bli keta sbb patriotik.. tipu sgt la…
    kalo lagu negaraku pn malu nak bdiri n nyanyi…
    xpyah la nak jadi hipokrit..
    org bli keta mmg cerewet cz nak pkai utk jngka msa lma..
    bkn nak jahanam kn keta.. kecuali kaya sgt…

    kwn sy guna gen2 campro da kondem truk…
    skg da jual br 5 thn pkai well mantain plak tu..
    pihak proton men lpas tgn jak..
    ptut la bg warranty 5 thun…
    pas 5 tahun dorg bt xtau jak..
    keta tu da msuk bengkel proton b’kali-kali tetap bt problem..
    camshaft campro slalu lari timing… trutama yg auto… member ln yg guna keta proton model baru pn konplen… proton model lma lg bes biarpn x jmat myk…

    sy pkai kanci,viva,myvi.. setakat skg xda mslh pn…
    myk mmg jmat la… keta perodua penting kn kualiti… sbb tu la keta perodua lbh thn lma staraf toyota, daihatsu.. xpayalah nak bwa racing keta mcm tu..
    kalo gatal sgt nak tekan pedal smpi bis
    baek bli lancer, subaru, fairlady..

    dl ckit lg sy nak bli persona tp pas jak tahu hakikat engin campro bwa mslh.. ilang niat nak bli…
    mmg sy akui engin campro bes, laju, stable..
    tp kna jg pikir tuk jngka masa pnjg…
    nie la tabiat org kta…
    suka sgt nak b’tanding laju ngan keta eropah n jepun..
    da maklum keta m`sia cc kecil tetap jg nak keja kn keta smpi rosak..
    pas tu salah kn pengeluar keta..

    nak pandu laju2 bt pa.. bwa padah jak… xkn p keja pn nak bwa smpi 150km/h.. smua keta pn ble rosak kalo engin stress sgt…

    kalo sal harga.. saga lbh b’baloi
    kalo sal kualiti.. myvi la…

    korg nilai baek2 tujuan kta bli keta..
    condition keta m`sia mcmna..
    bg sy smua keta sma jak…
    cma dr kta jak nak hargai keta kta tau ndak…

    tp kalo sy prefer perodua la.. cz xbyk komplen… biarpun speed x tggi, yg pntg destinasi sy tetap smpi…
    pandu cermat jiwa slamat..

    tp x b`makna sy x suka proton…
    cma setip org ada p`nilaian t`sendiri..

    budakabe Reply:

    bagi orang berduit beli la perodua
    bagi yang kurang mampu beli la proton
    xde maknanya nk patriotik setakat beli kete
    kalu nk patriotik sangat, semua barang buat sendiri la
    dari sekecik2 barang sampai sebesar2 barang

    orang yang xde anak ramai pakai la perodua
    yang anak ramai ckit pakai la perodua
    alih2 kete under power, xbleh blah
    maka lahirlah kancil/kelisa/viva/kenari turbo
    tekan minyak sampai rapat
    tp xbleh blah

    lady gugu Reply:

    x smesti org bduit mau bli perodua..
    proton pn pa kurgnya..
    baek bli keta luar negara kalo duit byk sgt xtau lg mna mau simpan..
    org pndapatan rendah pn dpt bli keta..
    sbb ada kancil…

    mentaliti masy kta masi x sbrapa..
    dorg tau pn kemampuan pgeluar keta kat m`sia tu stkat mna..
    tau pn enjin2 keta m`sia cc kcl tu xkuat..
    tp miang sgt mau ubah2…sbb tu byk komplen sna cni..
    lma2 jd DIY.. patriotik siok sendiri la… sbb tu kalo nak sgt racing bli keta sport, bkn keta m`sia yg kna ubah sna cni
    b`syukur la ada keta.. xpaya nak ubah2.. yg pnting jga baek2 keta..

  5. salam,
    enjin campro ngan dvvt x sma..
    enjin myvi K3-VE..
    awak akn jmpa enjin nie sma ngan engin avanza,alza,daihatsu sirion,nautica.. cma cc enjin jak beza…
    engin myvi mmg staraf enjin keta jepun…

    kalo campro nie buatan m`sia sentuhan lotus…
    kalo engin proton lma guna enjin magma dr mitsubishi…

    kalo pendapat sy, engin magma ble myakin kn…
    K3-VE ngan campro sgt beza…
    K3-VE lbh smooth n selesa…enjin tu ada:
    # Electronic fuel injection (EFI) system
    # Dynamic Variable Valve Timing (DVVT) system
    # Double Overhead Cam (DOHC)
    keta yg guna EFI mmg jimat sbb benda tu kwl pggunaan myk dlm enjin..

    sy x brapa arif ngan enjin campro… sbb proton x pn terang kn fungsi enjin campro.. dorg cma kata enjin tu teknologi lotus jak… xtau sjauh mna kmampuan enjin tu…
    tp skg pn da ada org komplen da…
    tp kalo nak kata keta proton da best, sy mmg puji persona la.. sbb sy da pnh pandu.. suspension dya mmg da best setaraf keta eropah.. keta tu ada stablizer kat suspension..

  6. salam…..dua2 lbh kurang jer cume harga myvi lg mahal sbb guna brg2 daihatsu,enjin pun daihatsu sebijik psg jer kt malaysia.kalo nak laju 2 myvi aku xth tp kalo saga aku penah bwk ikut hway karak.200km kete still stndard lagi cume pakai sport suspension jer…..
    walauapapun tepuk dada tanya selera apa mau pakai.

  7. xksh la kereta apepun….janji puas hati dgn nilai yg di byr
    pasal komplen ni..semua kete der masalah…..honda n toyota pun der masalah…tp xbising sgt jer….cume kalo bunyi proton jer der masalah trs bising….tp kebyakan yg dok kutuk proton ni diaorang xpakai kete proton pun…cam sy yg pakai proton ni ttp bangga dgn proton….proton kereta nasional sejati….proton baru nk masuk 20thn dlm pembuatan kereta…nk banding dgn honda,toyota yg sudah 80thn,nk banding dgn merc.dan bmw yg sudah lbh dr 100thn dlm bidang otomotif wajarkah?
    kalo stakat amik brg jepun wat masuk tkr bumper dpn blakang skit jd kereta nasional…senang lah mau bikin kete……..pikir2 kn lah…..sdh 51thn kita merdeka.tp mentaliti rakyak kita?

  8. Salam.
    Ingat best sgt ke Myvi, klu dlm town bole nlah, pikap mula2 je, bila bwk kat selekoh nak terbalik je, tu blom brek mengejut. Abg aku dah 3x berpusing kat tol cheras dan langgar divider. Daya serap hentak yang keras mcm batu, klu jln kat dengkil-putrajaya melambung-lambung. Baru2 ni merungut compreser aircond dia truble.
    Adik aku lak beli Viva Auto 1000 cc. Mula2 bangga giler, tp sekang ni merungut plak sbb dah mula bunyik sana-sini. Aircond dah tak sejuk la, kt highway mcm layang2 je. dahla byar mahal, krang RM 5 nak RM 500 sbln.
    Sekang ni jelaus aku pakai blm Auto H/Line. Tanya berapa sbln. aku cakap RM 341 je, sbb aku downpament RM 10K dan intres 3.5%. Bila aku bwk jln2 baru tahu dlm dia lapang, selekoh stabil, aircond pasang sket je dah sejuk.
    aku cakap senang je
    Lu fikir la sendiri.

    ambipur Reply:

    nak terbalik…..wakakaka.. mesri bawa laju kan…. brek mengejut…pun mesti bawa laju gak kan….
    mane2 keta pun bawa kat selekoh laju2 mesti nak terbalik… aircorn sejuk…sbb keta baru…

  9. Aku penah bawak Myvi tapi sayang sekejap aje itupun anak sedara punya dah cium bumper blm orang, konon konon nak testlah tapi aku rasa brek dia tak berapa makanlah.Bila kena tarik kat Perodua cheras aku nampak banyak Myvi bumper depan kemek diaorang kata brek no bite. Harap tolonglah buat sesuatu jangan jadi Toyota sudah kena tarik balik nanti sian kat pemandu Myvi. Kete aku sebenarnya Saga ada gak problem tapi edar dah setttle.

  10. minyak enjin aper yang paling bagus untuk myvi?

    Hazlan Reply:

    Kalau nak engin baik, kena selalu tukar engine oil yang baik (mahai)dan yg disyorkan oleh pengeluar. Produa ada keluarkan engine oil dia sendiri, begitu juga toyota dan honda. Tapi setakat ini aku pakai semi sentetik untuk blm brand petronas, untuk avanza dan wira s.e (dulu) shell Helix.
    pokok-pangkal tukar ikut jadual(5000 km @ 3 bln sekali dan mana yang terawal). Wira se pakai 5thn takde masalah engine. avanza baru 3 tahun.

  11. salam…. all
    nak crite pasal laju x payah la… kalau kreta bawa 190ksjm… bek g litar…
    senag crite… sapa yang beli saga mesti cakap saga bek… yang bli myvi mesti cakap myvi bek…huhuhuhu…

  12. kalu bawa laju kna g litar, xyah la jual kete bleh bawa laju kat jln raya, xde guna la beli superbike kalu jaz bleh bawa 110km/h,
    pastu lak jgn la bagi kete singapore n kete siam yang laju tu masuk malaysia n guna jalan kita, haramkan,

    pastu tampal sticker dr JPJ @ polis trafik kat kete besar2 “amaran drpd kerajaan, pandu laju membawa padah” macam iklan kat kotak rokok.

    ade orang amik kisah?

  13. salam..
    abg aku pakai myvi…aku lak baru kua saga se putih…dr segi bentuk, saga SE nice,myvi plak qualiti..ape2 pon saga mmg tok org2 yg idamkan kete2 mahal mcm vios,civic,evo or bm..sbb bentuknye ala2 sama,jus kecik…senang cite saga blm adlh vios or civic malaysia hehehe…

  14. saya sebenarye nak tanye sangat ade banyak beza ke myvi ngan saga..saya ngah cari kete terbaik.saya suke design saga nampak mcm sporty..tapi org selalu kate myvi bagus,

  15. aye….
    Saya pakai saga dab avanza 1.5A, abg pakai Myvi dan Honda Edyysey. Ikut pada kegunaan. Saya perlukan boot yang luas sbb avanza takleh isi barang sgt, (susah nak beli barang dapur) Kalau long distance elok pakai saga sebab stabil dan soft. Kalau setakat nak gi kerja dan jalan dalam town aje, Myvi lebih praktikal (sbb mudah parking dan jumat minyak sikit drp saga Auto. dan pikap dlm bandar. Saga ni lepas meter naik 80 baru sedap(sampai tak sedar dah over tekan 130-140.) tapi ingat kerajaan buat keta bukan untuk lumba, sesekali test tu kalu kena speed trap tanggung sendirila.

  16. Audio system kat saga new memeng gempak!!!xpayah pasang woofer amp smua!!!xpecaya gi dgar dulu…letak volume 15 dah cukup…

  17. JJ786….
    Memang tak dinafikan audio system dia bagus. Setakat ni kalau dengar radio tak padah tukar frekuansi sebab dia boleh tukar sendiri. Kalau Avanza saya tu dari sudai ke USJ, baru sampai batu pahat dah hilang siaran. lepastu kat Melaka baru dapat, itupun kena tukar frekuansi dia. Tapi Blm punya radio best giler. aku bg 5 star (*****). Aircond setakat ni pasang satu je. gigil drive malam2, tambah waktu hujan.

    JJ786 Reply:

    a’ah,mmg aircon dia ltak 1 je dah sjuk gle..Saga SE yg putih memeng lawa n spoty la…dgn seat kulit dia kat dalam mmg cun…bandingkan rupa vios ngan saga saga se,saga SE lg cun…

  18. SAGA berbaloi… bkn nak bwk laju…. tp da dier sndr bwk tup2 dah 140km nak wat camner…. SAGA A ader 4 gear berbanding myvi 3 gear shj….SAGA luas bonetnyer….. yg bab goyang biler laju tu sbb tak stabil…. modal la sket…. psgkan stabilizer bar kan SAGA korg tu… keter saya dah tak layang dah lps letak bender tue….

  19. SAGA xde ABS(Anti Brake System)..agak bahaye bile terbabas…stering akan lock…so xleh nak mengelak…myvi ade ABS…Myvi ade dua airbag,tapi saga ade satu je….ciri2 keselamatan kurang bagi saga….baik amek myvi la…

  20. Salam.

    Kalau ikut harga lebih baik pilih saga lebih murah. Tapi kalau Myvi pun yg ada ABS dan SRS harga dah sama Persona. Baik ambil persona terus daripada Myvi Harga dah sama Persona baru. Harga sama, safety sama (dual SRS Airbage, ABS+EDB), tapi ruang dan c.c. lebih kpd persona.

  21. To ZAM
    Saya cadangkan baik ajak kawan yg ada kereta Myvi dan Blm keluar jalan2. Try naik-turun bukit, layan selekoh dan tengok penggunaan minyak dia sekali. pas tu tanya kos penelenggaraan dia kat kawan2 yang pakai Myvi dan Blm. Yang penting kita sendiri yang puas hati. Sebab cita rasa semua orang tak sama kan?

  22. Orang la nie suma suka sedan type,mna layan jnis kodok….belilah saga BLM,memang puas hati.

  23. aku pakai myvi 1.3manual…kereta dia best ..
    best bawak g jalan2 bandar laa..bile g long distance, jadi tak selesa..memang sakit badan..
    tentang saga tak tahu..tapi kawan2 kata bagus…
    kereta pertama aku gen 2 ..

  24. keta myvi dgn saga???
    SAGA la!!!!
    sebelum tu mnta ampun dulu sblm komen..
    myvi mmg comel. tp klu stkt comel nk buat pa! sedap la pa la smua tu buhung!
    wlupun design saga ada sstgh xbkenan tp klu tmbh skirt blh gempak pa!
    da bwk myvi. mcm pa tah. bek saga selesa.
    da la myvi boot kecik. klu nk bndg pn jgn la dgn saga. bndg dgn persona.
    klu ada budget sama myvi ambk persona baru.
    soal proton cpt rosak tu mmg xdpt nafi. produa pn ada mslh jgk.
    tu nasib la. mmg kata well mantain ka apa ka.. klu blh masa servis tgk2 sama apa staff buat.
    jgn dok lena ja xpn bg kunci tggai! sy kata mcm ni bkn pa sbb ada mmbe yg cri duit lbh@buat keja xbtui! kita soh boh mnyk tu depa boh yg len.. depa sapu!
    ada jgk yg xtkr lgsg! cuma drain ckit pastu topup! bulls***t!
    ni reality. xkira produa ka proton ka.. ada masa ambk tau la ckit2 nama part2 dlm keta.
    ni spark plug pn xtau dok dkt mana! org soh tkr brg kita tkr.. pdhal brg xrosak pn!
    pastu merungut mahal la pa la.. bkn smua punca dri produk. smua produk bgus.. kita yg tentukan.
    so kesimpulan dia ambk la saga sbb byk beza dia. budget lbh ambk persona. ada lbh lg ambk civic atau lancer atau forte kategori sedan la.. pk jgkamasa pnjg. kita bkn nk muda sentiasa. klu nk beli myvi untk p market blh gagah la. klu 1st car xpyh la buat sakit bdn ja jauh2.. bla keta baru mst nk bjalan mkn angn, blk kmpg bla3…
    bye2..

  25. salam.. lupa lak td.
    baru2 ni baca motor trader yg saga NOMBOR SATU (1)! dlm jualan kereta.
    go saga go! hahaha… no 2 msti la myvi. pastu viva, persona bla3…
    nmpknya org da nmpk kebenaran.. masa myvi dilancarkan proton byk mslh. sbb tu jd buah mulut yg proton xok shgga ke hri ni. malang buat proton.
    byk kena bljr lg. apa pn bgga dgn produk malaysia.
    ok..

Comments are closed.