Alasan datang lewat ke pejabat yang kelakar

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Rasanya ramai yang pernah membuat entri sebegini tapi ianya masih relevan kerana alasan datang lewat ke pejabat sering berlaku dimana-mana. Biasalah kalau datang lambat ke pejabat pelbagai alasan diberi untuk mengelakkan dari dikenakan tindakan. Tapi ada juga pekerja yang memberikan alasan yang tidak logik atau tidak sesuai. Antaranya ialah :-

1. Jam rumah lambat 1 jam. Cam tak logik je. Takkan semua jam pun salah kot. Jam kat handphone, jam tangan mesti ada yang betul. Lagipun takkan selalu sangat jam lewat. Atau mungkin perkara seperti gambar ni yang berlaku?

2. Kena tungau masa gotong royong semalam. Terasa gatal-gatal sungguh badan. Takut nanti datang pejabat akan mengatal kat awek-awek opis. (Ops, ni bukan lambat. terus tak datang…)
3. Lampu jalan tak menyala. Kalau kerja shift malam tu boleh lah diterima alasan tapi kalau masuk kerja pagi terang benderang takkan takde lampu jalan jadi alasan kot..
4. Bergaduh dengan awek. Ada je alasan camni. Tapi tak patut sebab antara peribadi dengan kerja perlu dipisahkan.
5.Jumpa Hanis Zalikha masa sarapan kat restoran masa minum pagi tadi. Eh, takkan sebab tu pun leh lambat kot. Lagi satu, mana lagi penting? Kerja atau awek cun tu???
6. Mamak lambat siapkan makanan. Eh, sepatutnya kena datang kerja yang penting. Makan tu hanya sekadar keperluan je. Selalu je bagi alasan ni. Kalau camtu, carilah kedai yang cepat dan tapau je kat opis.
7. Bangun lambat sebab malam tadi melayan twitter ngan artis, Heliza Helmi, Diana Danielle sampai pukul 5 pagi baru tidur. Yang ko pergi layan twitter sampai camtu sekali kenapa?
8. Penat update blog sampai tak tidur. Ada ker yang bagi alasan camni?

Okay, cukuplah setakat ini. Seperti biasa entri ini hanya sekadar hiburan semata-mata. Jangan ambil serius tentangnya ye.. Kalau ada yang terkena tu (termasuk yang menaip ni), harap maaf ye…

Sekian.

Pengunjung Entri Ini :7903

11 Responses

  1. luth textileNo Gravatar says:

    8. Penat update blog sampai tak tidur. Ada ker yang bagi alasan camni?

    ** tak boleh pakai! hahhahaha gila blog

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    hahaha.. ni kan lawak2.. baca perenggan terakhir bro

    Reply

  2. suffer8zineNo Gravatar says:

    heheh penat update blog pun boleh

    Terkini : Fakta Menarik Tentang Tidur

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    hahaha.. tu lawak antarabangsa je

    Reply

    suffer8zineNo Gravatar Reply:

    heheh tapi logik jugak :P

    Terkini : Fakta Menarik Tentang Tidur

    Reply

  3. nuruladharNo Gravatar says:

    nom 3 tu ta bley bla..HAHA :P

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    no 3 pasal lampu.. agak2 ada tak yang bagi alasan camni?

    Reply

  4. unniesyaNo Gravatar says:

    haha…lawak2….ada gk bbrp alasan yg x logik..

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    memang tak logik.. kalau logik tak kelakar le jadinya

    Reply

  5. indobradNo Gravatar says:

    Dalam keadaan terdesak, saya pernah mengeluarkan satu alasan bodoh: Lupa menyalakan alarm clock! Don’t ask what the teacher says after that :(

    Btw,

    Anda dapat award dari saya. Cek postingan Stylish Blogger Award di blog saya itu ya. hehehe

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    ala.. bagila apa jawapan guru tu.. mesti terbaek… hehehe

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge