Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

2 Tekong Negara Bakal Bersara ? Apa Sudah Jadi PSM ?

Minggu ini kita dikejutkan dengan satu pengumuman oleh 2 tekong sepaktakraw negara iaitu Syahir Rosdi dan Muhammad Zulkifli Abd Razak.
Kedua-dua tekong negara yang membantu memenangi emas Sukan Asia 2018 dikhabarkan akan bersara dari mewakili pasukan negara. Ia berikutan ketidakpuasan hati terhadap pengurusan Persatuan Sepaktakraw Malaysia (PSM) berkenaan elaun serta pemilihan pemain.

Kedua-dua pemain ini telahpun digugurkan oleh PSM dengan alasan disiplin namun mereka tampil menafikan kenyataan tersebut sambil memaklumkan bahawa akan bertemu Majlis Sukan Negara (MSN) bagi membincangkan masalah mereka.
Ketua Pengarah MSN, Datuk Ahmad Shapawi Ismail dalam kenyataannya bersedia untuk bertemu bagi membincangkan isu tersebut.
Menurutnya, beliau telah bertemu Presiden PSM, Datuk Seri Ahmad Ismail dan akan bersedia bertemu kedua-dua atlet takraw ini.

Amat mengejutkan mendengar berita ini apatah lagi kedua-dua tekong ini masih mampu untuk beraksi di peringkat tertinggi.
Isu ini perlu diselesaikan dengan segera bagi memastikan mereka masih mampu untuk berkhidmat pada negara apatah lagi Syahir Rosdi baru berusia 23 tahun dan sepatutnya mampu untuk membantu negara dalam beberapa kejohanan utama lagi manakala Sobe diperlukan dengan pengalamannya.

Selain dari MSN, kita perlu juga bantuan oleh KBS bagi menyelesaikan masalah ini sebab ianya juga melibatkan elaun pemain.

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)